Depresyon Belirtileri Nedir ?

star vote post

Depresyon Belirtileri Nedir ?

Depresyon Belirtileri Nedir ? Depresyon, sürekli sıkıntılı bir yola girmek gibidir. işin içinde üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğuda diyebiliriz. Depresyon Belirtileri Nedir ? Depresyon grupları Depresyon aynı zamanda majör depresyon veya klinik depresyon olarak da adlandırılır. Bu hastalığa sahip kişilerin duygu, düşünce ve davranışları etkilenir ve bunun sonucunda çeşitli duygusal veya fiziksel sorunlar ortaya çıkabilir.

Ağır depresyon geçiren insan günlük aktiviteleri gerçekleştiremez ve doğal olarak hayatın değerinin tadını almamaya başlayacaktır. Depresyon sadece bir rahatsızlık hissi veya geçici bir zayıflık duygusu olamaz. Depresyon bir gecede sorunları çözebilicek basit bir şey değildir. Uzman birinden kesinlikle yardım almak iyi gelicektir. Depresyon tedavi edilebilir ve tedavi gerektiren bir hastalıktır. Bazı durumlarda bu işlem çok uzun sürmektedir. Sabırlı olmak ve istemek en önemli etkenlerden biridir.

Reklam ( Depresyon Belirtileri Nelerdir )

Depresyon Semptomları Nelerdir ?

Depresyon, bireyin yaşamı boyunca ilk ve son kez veya bazı durumlarda birden çok kez ortaya çıkabilmektedir. Ağır veya hafif bir depresyon sırasında, günün çoğunda çeşitli belirtiler ortaya çıkacaktır. Bazı durumlarda sizin kedinizden haberiniz olmayacaktır ve karşınızdaki insan sizi bazı konularda uyardığında, Sinirlenme, Aşırı tepki verme halleri olabilmektedir.Üzüntülü oldugunuzda  çaresiz duyguya kapılmak, suçluluk duygusu fazlaca hissetmek, bir konuya yada işinize karşınızdaki insanın kelimelerine anlattığı konuya konsantre olamama ve karar vermede zorlanma, günlük hareketlerde yavaşlama, kendinizi bir hiçmiş gibi hissetmek, yorgunluk ve hiç uyumamış gibi uykusuz hissedip uyuyamama, enerjiniz olmadığını hissetmek çokca görülen semptomlar arasında diyebiliriz.

Depresyonu olan birçok insan için bu semptomlar genellikle iş, okul, sosyal aktiviteler veya başkalarıyla ilişkiler gibi günlük aktivitelerde bariz sorunlara neden olacak kadar şiddetlidir. Bireyler genellikle nedenini bilmeden kendilerini mutsuz veya çaresiz hissedebilirler.

Depresyona Nasıl Engel olabiliriz ?

Ağır depresyon geçiren kişinin tedavisi kişiye özel yapılması önerilir. Depresyonu önlemenin kesin bir yolu olmamakla birlikte Şunu kesinlikle unutmayın sağlıklı düşünemediğiniz için yaptığınız işlemler size ters etki yapabilir.  Depresyon zihinsel bir rahatsızlıktır. Ancak stresi kontrol altına almak ve esnekliği artırarak benlik saygısını artırmak için önlemler almak önemlidir.

Depresyonun kötüye ilerlemesini  önlemene  yardımcı olacak en önemli adımlardan biri, bir sorunun en erken belirtilerinde tedaviye başlamaktır. Özellikle kriz şiddetli olduğunda, zorlukları aşmak için aile ve arkadaşlarla iletişim kurmak daha da gereklidir. Son olarak, semptomların tekrarını önlemek için uzun süreli idame tedavisi düşünülmelidir.

Yorum yapın