Panasonic Oklahomada Pil Fabrikası Kurmayı Planlıyor

Panasonic Oklahomada Pil Fabrikası Kurmayı Planlıyor
Panasonic Oklahomada Pil Fabrikası Kurmayı Planlıyor Japon şirketi Panasonic Holdings, Oklahoma’da üçüncü bir pil fabrikası kurma planlarını açıkladı. Şirket, Oklahoma Eyaleti ile teşviklerin uygunluğunu ve şartlarını tanımlayan bir anlaşma imzaladı. Panasonic’in Oklahoma’yı dikkate alma kararı, elektrikli araç satışlarının artmasıyla birlikte geldi ve Tesla gibi müşterilerinin yanı sıra diğer EV üreticileri de Japon holdingini olası bir pil tedarikçisi olarak görüyor.
Panasonic ayrıca, Kuzey Amerika’da yeni bir EV tesisi kurmak için diğer şirketlerle de görüşmelerde bulunuyor. Şirket, daha önce Oklahoma’yı ikinci EV pil fabrikasının yeri olarak reddetmiş ve bunun yerine Tesla için pil yapmak için Kansas’ı seçmişti.
Açıklamada, “Şirket tarafından verilmiş başka özel bir karar yok. Elimize ulaştıkça daha fazla bilgi paylaşacağız” denildi.
Panasonic’in daha önce Kyodo haber ajansı tarafından bildirilen Oklahoma’yı dikkate alma kararı, elektrikli araç satışlarının artmasıyla birlikte geldi ve uzun süredir müşterisi olan Tesla’nın yanı sıra diğer EV üreticileri, olası bir pil tedarikçisi olarak Japon holdingini arıyor.
Temmuz ayında Japon şirketi, Oklahoma’yı ikinci EV pil fabrikasının yeri olarak reddetti ve bunun yerine Tesla için pil yapmak için Kansas’ı seçti. Oradaki devlet yetkilileri, 4 milyar dolara kadar olan yatırımın 4.000’e kadar istihdam yaratacağını söyledi.