Tüyler Ürpertici 10 Deniz Canlısı

Tüyler Ürpertici 10 Deniz Canlısı
Tüyler Ürpertici 10 Deniz Canlısı Gezegenimizin yaklaşık %70’i sularla kaplıdır. Ve de bu devasa su kaynağının içerisinde garip ve ürkütücü her türlü deniz canlısı bulunmaktadır. Tüyler Ürpertici 10 Deniz Canlısı, Listemizdeki bu tüyler ürpertici deniz canlıları da dahil olmak üzere birçok garip şey orada halen yaşıyor. Dünyanın en tehlikeli deniz canlılarından bahsettiğimiz bu yazımızı kesinlikle okumalısınız.
1- Fener Balığı
Fener balığı, adını karakteristik avlanma tarzından alır. Balığın başının ortasından çıkan uzun iplikçiklere Escott veya Elysium adı verilir. Her yöne hareketlidir ve bir av hayvanını diğer yırtıcı hayvanlara benzetmek için kıpırdatılabilir. Fener balığının çeneleri, dokunaçlarındaki temaslarla otomatik olarak tetiklenir. Avlar yeterince yaklaştıklarında, fener balığı onları tamamen yiyebilir. Bu tüyler ürpertici balık aynı zamanda çenesini ve midesini tüm vücudunun iki katı büyüklüğünde avı yutacak kadar genişletebilir.
Reklam ( Tüyler Ürpertici 10 Deniz Canlısı )
- narsist insanların 5 ortak özelliği
- Sermaye Faktörü ve Faiz Nedir?
- Niş Pazar Nedir?
- Macbook Açılış Sesi Kapatma
- Twitter Hesap Nasıl Silinir?
- instagram otomatik oynatma nasıl kapatılır?
2- Damla balığı
Anakarası Avustralya, Tazmanya ve Yeni Zelanda kıyılarında bulunan damla balığı, basıncın deniz seviyesinden 60 ila 100 kat daha yüksek olduğu 2.000 ila 3.900 fit arasındaki derinliklerde yaşıyor. Bazı uzmanlar bu canlının denizdeki en çirkin yaratık olduğunu söylüyor, ancak yalnızca bir annenin sevebileceği bir yüze sahip olmasının yanı sıra, damla balığının kendine özgü görünümü, hayatta kalmasının anahtarıdır. Bu balığın kasları yoktur, bunun yerine sudan biraz daha az yoğun olan jelatinimsi bir maddeden oluşur. Bu da damla balıklarının enerji harcamadan deniz tabanı üzerinde gezinmesine izin verir .
3- Dev İzopod
Bu tüyler ürpertici deniz canlısı dev bir su altı böceğine benziyor ama kabuklular ailesine aittir. Yedi çift bacağı, dört set çenesi ve büyük sabit gözleri vardır. Başının ön tarafında bulunan antenler ortamı algılamak için kullanılırken aynı zamanda kalın parçalı koruyucu bir kalkan görevi görür. Dev izopod‘ların her zaman yarı kış uykusunda oldukları da bilinir. Bu, enerji tüketimini sınırlamasına izin verir. Ayrıca izopodların devasa boyutuna ve uzun ömür süresine de katkıda bulunur. 25 yıla kadar yaşayabilir.

4- Goblin Köpek Balığı
Uzun burnu, pembe rengi ve geri çekilebilir çeneleri goblin köpek balığını diğer köpek balığı türlerinden ayırır. Okyanusta 1.000 ila 4.300 fit derinlikte yaşarlar. Goblin köpek balığı‘nın üst çenesinde 26, alt çenesinde ise 24 dişi vardır. Çenenin üstündeki uzun düzleşmiş burun, avcılık için kullanılan elektroreseptörlerle kaplıdır. Goblin köpek balığı, gevşek vücut şekli nedeniyle hızlı bir yüzücü değildir. Goblin köpek balıkları av yoluna girdiğinde çenesini öne doğru fırlatır ve kurbanını kapar.
5- Pelikan Yılan Balığı
Pelikan yılan balığı, tropikal ve ılıman denizlerde 1600 ila 9600 fit arasındaki derinliklerde bulunurlar. Işın yüzgeçli bir balıktır ve sadece görünüşte yılan balığına benzer. Siyahtır, ancak bazı alt türlerin ince yanal beyaz bir şeridi olabilir. Pelikan yılan balığı uzun ince bir gövdeye ve birçok sıra küçük dişlere sahip büyük çeneleri olan büyük bir kafaya sahiptir. Adını, çenelerinin açılabildiği inanılmaz ölçüden alır. Ancak garip vücut şekli nedeniyle pelikan yılan balıkları kötü bir yüzücüdür ve diğer avcılar gibi balık avlayamaz. Pelikan yılan balıkları avını yakalandığında ağzını genişçe açar ve onu yakalamak için ağ olarak kullanır .
6- Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı
Kırmızı dudaklar çekici olabilir, ancak kırmızı dudaklı yarasa balığı söz konusu olduğunda değil. Bu tüyler ürpertici deniz yaratığı, okyanusun yaklaşık 10 ila 250 fit derinliğinde tropikal iklimlerde yaşıyor ve koyu yüzündeki bu şişkin gözlerle eşleştirilmiş kırmızı suratlı dudaklar, onu çekici olmaktan başka her şeye dönüştürüyor. Ancak bilim adamları, kırmızı dudaklarının erkeklerin çiftleşme mevsiminde dişilere gösteriş yapmasına yardımcı olduğuna inanıyor ve tıpkı fener balığı gibi, yarasa balığı da burnundaki uzantıyı bir olta gibi kullanarak avını cezbediyor. Aynı zamanda okyanus tabanında yürümek için kullandığı benzersiz pektoral ve pelvik yüzgeçlere sahiptir. Bu canlı yüzmez, yürür.
7- Büyük Camgöz
Büyük camgöz, en büyük ikinci köpek balığı türü olarak bilinir ve tüm dünyada bulunabilir. Bu ürpertici dev deniz canlısı, muazzam büyüklükteki ağzı ile çok tanınır. Aslında, büyük camgözlerin ağzı bir fitten fazla genişlikte olabilir ve birkaç sıra küçük dişlere sahiptir. Büyük camgözler yemek yemek için yüzerken ve planktonu sudan alırken ağzını açık tutar.
8- Yılanbaş
Çin, Rusya ve Kore’ye özgü olan yılanbaşlar, Amerika Birleşik Devletleri’ne giden yolu bulmayı başarmıştır. Bu tuhaf balık, uzun süre su içinde ve dışında hayatta kalma yeteneğine sahiptir. Yılanbaşlar bir gölet veya gölde yaşarken plankton, böcekler ve sazandan yumuşakçalara kadar hemen hemen her şeyi yiyerek beslenirler. Bu besin kaynakları tükendiğinde, dışarı fırlar ve yakındaki diğer su kütlelerine gider. Utanmazca önüne çıkan her şeyi yemek isterler. Kurbağalar, fareler, sıçanlar ve hatta küçük kuşlar dahil.
9- Vampir Kalamar
Vampir kalamar korkunç bir görünüme sahiptir fakat kan emmez. İsim, son derece ürkütücü kırmızı gözlerinden ve kolları arasında pelerin benzeri ağlardan geliyor. Aynı zamanda geri çekilebilen iki ekstra filamenti ve mantolarında kulaklar gibi dışarı çıkan yüzgeçleri vardır. Mürekkep keseleri yoktur ve renklerini değiştiremezler. Tehdit edildiğinde, siyah mürekkep yerine ışık küreleri fırlatır ve potansiyel yırtıcıları sersemletir.
10- Engerek Balığı
Bu tüyler ürpertici deniz sakini, okyanusun en vahşi avcılarından biridir. Denizde 1.500 ila 9.000 fit derinlikte yaşar. Büyük gözler ve hatta daha büyük ağız, engerek balığının kafasının çoğunu kaplar. Bu korkunç görünümlü yaratığın uzun sırt omurgası, avını cezbetmek için kullanılan ışık üreten bir organla çevrilmiştir. Engerek balığı hareketsiz kalarak bu ışıkları açıp kapatır ve ardından güçlü bir ısırıkla avını yakalar. Ayrıca engerek balıkları daha büyük bir avı yutmak için dönebilen menteşeli bir kafatasına sahipken, midesi normal boyutunun iki katına kadar genişleyerek mümkün olduğunda çok daha fazla yiyecek yemesine olanak tanıyabilir.