Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

star vote post

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Akıllı Telefonlar Hayatımızda Artık Büyük Bir Yeri Kapsamaktadır. Tam Bu Noktada Nasıl Bir Akıllı Cihaza Sahip Olmamızın Gerektiği Hakkında Tereddüt Ediyoruz. Birpaylaş Olarak Sizlere Bir Nebzede Olsa Yardımcı Olmak Adına Araştırmalar Yapmış Bulunuyoruz. Arasından En iyi Tercihleri Sıralayıp Sizlerle Paylaşacağız. Şimdi Akıllı Telefon Almadan Nelere Dikkat Edilmeli?. Akıllı Telefon Özellikleri Ne Olmalıdır. Akıllı Telefon Alırken Hangi Özelliklerine Dikkat Edilmelidir. Bu Soruların Cevaplarını Gelip Birlikte Çözelim.

Reklam

Cep telefonları için bir altın çağ varsa, bu sefer olmalı. Akıllı telefon üreticilerinin peş peşe yeni modeller piyasaya sürmesiyle cep telefonu teknolojisi çok hızlı gelişiyor gibi görünüyor .

Ancak birçok seçenekle hangi akıllı telefonun satın alınacağına karar vermek zordur . Size yardımcı olmak için, bir satın alma işlemi yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken başlıca faktörler şunlardır:

Günümüz dünyasında, akıllı telefon kullanmak günlük ve günlük hayatımızın çok önemli bir yönü haline geldi. Bu günlerde, akıllı telefonlar hayatımızın her alanına nüfuz etti. Bir iletişim aracı olarak, fotoğraf çekmek için, verilerin bulutta depolanması için, internete erişmek için ve hatta diğer akıllı telefonları şarj etmek için bir güç bankası olarak kullanılırlar.

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler.

İhtiyaç duyulduğunda satın alacağımız belirli akıllı telefon türüne karar vermeden önce, birkaç faktörü dikkate almak uygun olacaktır. Dikkate alınması gereken bu unsurlar şunları içerir:

  • Ekran
  • Pil Ömrü
  • Depolama
  • Güvenlik
  • İşlemci
  • Kamera
akıllı telefon alırken nelere dikkat edilmesi gerekir
akıllı telefon alırken nelere dikkat edilmesi gerekir

Ekran

Akıllı telefonunuzu nasıl kullandığınıza ve sürekli olarak ne için kullandığınıza bağlı olarak, ekranın boyutu ve çözünürlüğü değişebilir.

Üreticilerin, iPhone’un retina ekranı ve HTC’nin Süper LCD panellerinde görüldüğü gibi, akıllı telefonlarının ekranına çok fazla odaklandığına şüphe yok.

Telefonu açtığınızda ilk gördüğünüz şey ekranı oluyor. Sonuç olarak, üreticiler ekranın boyutunun yanı sıra kalitesiyle de ilgileniyorlar. Ekran teknolojisi ve çözünürlük, bir ekranın ne kadar iyi yapıldığını etkileyen iki önemli unsurdur.

Sıklıkla video akışı yapıyor, görüntü veya video düzenliyor veya film indirip izliyorsanız, 5,5 ila 6 inç boyutlarında, tam HD veya QHD çözünürlüklü bir ekran sizin için yeterli olmalıdır.

6 inçlik bir ekrandan daha büyük herhangi bir şey, telefonu daha hantal ve taşıması daha hantal hale getirir.

Ekrandaki piksel sayısı esas olarak ekran çözünürlüğüdür. Bir TV veya bilgisayar monitörü, onlara çok yaklaştığınızda görülebilen küçük ayrı karelere sahiptir. Bu “kareler” ayrı piksellerdir. Bir ekranın görüntüsünün netliği, piksel sayısıyla birlikte artar.

Retina ekran” ifadesi, insan gözünün algılayamayacağı kadar çok piksele sahip bir ekranı ifade eder. Böylece, yüksek çözünürlüklü ekran sayesinde ekranda daha fazla netlik ve ayrıntıyla daha fazlasını görebilirsiniz. Satın alacağınız telefonun 1280 x 720 piksel veya daha yüksek çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olduğundan emin olun.

Bununla birlikte, e-posta kontrolü, mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamalarında gezinmek için düzenli olarak kullandığınız, 5 inç ila 5,5 inç HD veya tam HD ekrana sahip herhangi bir akıllı telefon idealdir.

Pil Ömrü

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Sorusunda Pil Ömrüyle Devam Ediyoruz. Bir akıllı telefon seçerken bu işlev daha fazla ağırlığa sahiptir. Bir iPhone’unuz varsa, aslında bazen BLA veya Pil Ömrü Kaygısı olarak adlandırılan şeye sahipsiniz.

Telefonunuzu şarj etmek için sürekli olarak bir duvar prizi, dizüstü bilgisayar veya güç bankası aradığınızda ortaya çıkar. Bazen telefonunuzun pili tam da en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bitmiş gibi görünebilir.

Bu nedenle, yeni bir telefon için alışveriş yaparken pil kapasitesini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. 3000mAH’den daha azına razı olmayın. Artık pil ömrü kritik öneme sahip olduğundan, telefon üreticileri cihazlarına daha büyük piller yerleştiriyor.

Tipik telefon pillerinin başlangıç ​​kapasitesi yaklaşık 700 mAh ve maksimum kapasitesi 5.000 mAh’dir.

Depolama

Bir akıllı telefona işletim sistemi ve önceden yüklenmiş programlar, cihazın kapasitesinin önemli bir bölümünü kaplar.

16 GB, 32 GB, 64 GB veya daha fazlası gerçekten belirtilen alanla gelmiyor. Cihazlarınızda daha az uygulama olmasını istiyorsanız 32 GB depolama alanını seçin.

Daha fazla uygulama saklamak isteyen kullanıcılar, 64 GB veya 128 GB depolama seçeneklerini seçebilirler. MicroSD kart özelliğine sahip 16 GB’lık bir model de mevcuttur, bu da depolama kapasitesinin genişletilebileceği anlamına gelir.

Güvenlik

Günümüzde akıllı telefonların çoğu, parmak izi veya iris tarayıcılar gibi ek güvenlik önlemleri içerir. Bunlar, bir telefonu kilitleme ve kilidini açmanın yanı sıra belirli dosyalara, belgelere veya uygulamalara erişmek için parola olarak kullanılır.

Üst düzey bir akıllı telefon bile bir parmak izi sensörüyle elde edilebilir, ancak iris tarayıcılar hala nadirdir. Artık çoğu kişi üzerinde kişisel bilgiler bulunan akıllı telefonlar taşıdığından, bu ek güvenlik özelliklerine sahip bir akıllı telefon almanız önerilir.

İşlemci

Bir akıllı telefonun işlem gücü, İşletim Sistemi sürümü, kullanıcı arabirimi, bloatware ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere bağlı olarak bir cihazdan diğerine değişir.

Qualcomm Snapdragon 652 veya Snapdragon 820/821 özellikli akıllı telefonlar, uygulamaları sık sık bölünmüş ekran modunda kullanan, zorlu oyunlar oynayan, Çünkü video akışı yapan ve görüntüleri, videoları ve belgeleri çevrimiçi düzenleyen yoğun kullanıcılar için sorunsuz çoklu görev sağlamalıdır.

MediaTek işlemcili mobil cihazlar, tüm bu ağır işleri telefonlarıyla yapmayan hafif kullanıcıları memnun edecektir.

Kamera

Kameranın güzel ve kişisel anları kaydetmek için mi yoksa profesyonel bir işleve mi sahip olacağı önemli değil. İyi bir akıllı telefon kamerası seçmek, insanların yeni bir cep telefonu almadan önce düşündükleri ilk şeylerden biridir.

İyi bir kamera, megapiksel, piksel boyutu, ISO seviyeleri, otomatik odaklama ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli kriterleri karşılamalıdır. Çünkü Sıradan bir fotoğrafçı, ışık seviyesinden bağımsız olarak daha büyük bir megapiksel sayısı ve çekim hızı seçmesi gereken bir fotoğraf meraklısının aksine, daha düşük megapiksel sayısına ve biraz daha yavaş çekimlere sahip bir kamera seçebilir.

Yorum yapın