Çok Çalışmanın Zararları

star vote post

Çok Çalışmanın Zararları

İnsanın kendini gerçekleştirmesi hayatında belli bir yaşına kadar çalışması gereklidir fakat insanlar bedenlerini dinlendirmeden günde 16 saat çalışmaktadırlar. Fazla çalışmak insanı çok kötü etkilemektedir ama dünyayı değiştirmeye insanlar var ki kalbinden gelen arzuyla çalışmaktadır. Arzu önemli bir şeydir, insanın sevdiği işle uğraşırken ortaya çıkar. Çok Çalışmanın Zararları insan beyni için faydalıdır, verimliğini artırır ve hayatındaki misyonunu keşfetmesine sağlar. İşte bir insanın çok çalışmasının zararları…

Reklam ( Birpaylaş Çok Çalışmanın Zararı)

1-Sağlık Sorunları

Günümüz iş dünyasında dünyayı değiştirmeye çalışan insanlar haftada 70 ya da 80 saat çalışıyorlar. Çok çalışmak insanın kendi sürekli motive etmesiyle ilgili bir şey bu ve genellikle çalışmayı sevdikleri için çalışıyorlar ama genellikle fazla çalışmakta bedensel ve zihinsel olarak yoruyor insanı. Bir de işinin sevmeyen bir insan fazla çalışma saatleri yüzünden erken yaşta hastalıklara yakalanabiliyor. Fazla çalışmanın en büyük sonucu insanın üzerinde stres oluşturmasıdır, insan genel olarak stres olmaktan nefret eder ve rahat bir çalışma ortamı ister. Çalışma ortamı zaten rahat olan bir insan ve çalışması içinde lideri tarafından takdir edilirse daha yüksek performans sergiler. Çalışma ortamında insanların yüksek performans sergilemesi için genellikle baskı veya işten kovma gibi saçma sapan tehditler yapılıyor. İnsanlarda korkudan stresse girerek çalışıyor ve yeterince odaklanamıyorlar. Sağlık sorunlarında genellikle mutsuzluk kaynaklanıyor denebilir.

Çok Çalışmanın Zararları
Çok Çalışmanın Zararları

2-Depresyon

İnsan beyini sürekli aynı şeye odaklanmak istemez ve odaklanma süresinin belli bir sınırı var. Uzun saatlerce çalışmak sürekli beyni gereksiz yere enerji harcamasına yol açar ve beyin üretemez ve düşünemez hale gelir. Düşünemez hale gelen bir insanın beyni saatler boyunca yüksek performans sergilediği için kısa devre yaparak insanı konfor alanına iter ve depresyona sokar. Depresyonda olan bir insan her zaman aşırı düşünceli olur ve fazla düşünmekten de kendini çalışmaya veremez.

3-Oturmak

İnsan bedeni ve beyni uzun saatler oturarak çalışmak için değil hareket etmek için tasarlanmamıştır. Gün boyu çalışma ortamında da oturarak çalışmak yanlış bir tutumdur. Bedenin hareket etmeye ihtiyacı vardır. Hem iş yerinde oturmak hem de eve gelip sürekli oturmak insanın kısa ömürlü bir hayata sahip olmasına neden olur. Ayrıca çalışmakta performansı yükselmek için spor yapılmasına ihtiyaç vardır.

Yorum yapın